DKV Victoria 1 - Nikantes 1

Op zaterdag 10 februari kwam Nikantes uit Hoogvliet naar Diemen. In de race om het kampioenschap zijn twee punten het enige dat telt. In de heenwedstrijd werd in een matige wedstrijd gewonnen met 12-19.
DKV startte, volgens afspraak, erg scherp en fel aan de wedstrijd. Het vizier stond op scherp en verdedigend werden er geen fouten gemaakt. Nikantes kon de eerste tien minuten weinig creëren door de druk die DKV gaf. Al snel werd dan ook een voorsprong van 4 doelpunten opgebouwd. DKV wist op dat moment al dat het een makkelijke overwinning zou worden, maar verslapte niet. Door mooie aanvallen werden de kleedkamers opgezocht met een 18-6 ruststand.
In de kleedkamer werd gehamerd op het halen van 30 doelpunten en verdedigend niet te verslappen. Na rust kwam Laura erin voor de goedspelende Mylene (zij moest nog bij het tweede spelen). De tweede helft verliep in scorend opzicht iets minder soepel dan de eerste helft. Maar verdedigend stond het als een huis, waardoor Nikantes in de tweede helft nog maar 3 keer zou scoren. Lang zag het er naar uit dat DKV de 30 goals niet zou halen. Maar gelukkig prikte Michael in de allerlaatste minuut de 30e binnen.
Daarmee boekt DKV/Victoria een 30-9 overwinning en de elfde zege op rij. Volgende week reist DKV af naar Groot-Ammers voor de wedstrijd tegen de nummer drie Triade. Alle support is welkom in sporthal De Reiger.