Triade 1 - DKV Victoria 1

Kampioenschap binnen handbereik voor DKV Victoria
De korfballers van DKV Victoria hebben afgelopen zaterdag een lastige horde genomen in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse. In Groot-Ammers was DKV de bovenliggende partij tegen Triade, maar wist het met minimaal verschil te winnen: 20-21.
Triade was de nummer drie op de ranglijst en speelde nergens meer voor. Toch was de ploeg vastbesloten om punten af te snoepen van de koploper. In de beginfase maakte DKV direct duidelijk waar het voor was gekomen: 2 punten. Dat resulteerde al snel in een 0-4 tussenstand. Deze voorsprong bleef lang staan. Tot 5-9 had DKV de wedstrijd onder controle, maar Triade gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam terug tot 10-11. Vlak voor rust bracht Romy met een mooie onehander het verschil weer op twee.
Na rust startte DKV opnieuw sterk en loopt snel uit tot 11-18. De wedstrijd lijkt dan gespeeld, maar de doelpuntenproductie stokt aan Diemense zijde. Triade komt knap terug tot 19-21 en vlak voor het einde valt zelfs de 20-21. Door het onterecht fluiten van de scheidsrechter voor tijdrekken, krijgt Triade nog een kans op de gelijkmaker. Deze valt gelukkig niet en de twee punten gaan mee terug naar Diemen.
In de laatste speelronde op 11 maart treft DKV het Oostzaanse OKV en kan het kampioenschap, na winst, worden gevierd. Wij kunnen jullie support goed gebruiken. De wedstrijd begint om 13.30 uur in de sporthal in Diemen. Be there!