DKV Victoria 1 - DOC 1

DKV Victoria kampioen op het veld

DKV Victoria is na winst op zaterdag, zondag kampioen geworden. Doordat directe concurrent Zaandam Zuid verloor, is DKV Victoria nu kampioen. De overwinning op zaterdag was genoeg. DOC werd met 19-14 verslagen op het eigen veld.

Zo mooi als het weer op zondag was, zo slecht was het weer op zaterdag. DKV Victoria stelde meteen orde op zaken en pakte al vroeg in de wedstrijd een voorsprong: binnen een aantal minuten stond het 4-2 en al snel werd het gat groter en groter.

DKV Victoria was beter en dat liet het zien. Door een aantal concentratiefouten kon DOC toch in de wedstrijd blijven. Zeker in de tweede helft kwam DOC sterk terug. Het werd even nog spannend, maar door goede wissels van coach Diana Hogenberg kwam de overwinning niet in gevaar. Door de goede conditie kwam er in de laatste fase van de tweede helft een grote score op het scorebord te staan.

Volgende week speelt DKV Victoria weer thuis. Tijdens en na deze wedstrijd zal het kampioenschap dan ook gevierd worden met de spelers en haar supporters. "Het is mooi om kampioen te worden, maar ik had het liever geworden voor eigen publiek in een wedstrijd," aldus Sam van Oort, speler van het eerste. "Je gunt de supporters het en het is een mooi einde van een goed seizoen. We hopen dat de mensen nu nog wel komen ook al gaat het nergens meer om."