Paal Centraal 1 - DKV Victoria 1

DKV neemt punten mee uit Delft

De zaterdag avond wedstrijd van het eerste van DKV werd gewonnen met 18-14. De ploeg was te sterk voor Paal Centraal, een studenten ploeg van de TU Delft. Ook al was Diemen sterker dan de ploeg uit Delft. Een makkelijke overwinning is het niet geworden. Diemen heeft gevochten voor de punten en haar klasse getoond.

De wedstrijd werd fel begonnen. Diemen had een gat van 6 punten in de eerste 10 minuten. PC was overdondert door de snelheid waarmee dat gat was geslagen en ging op zoek naar zichzelf. Diemen had daar minder last van en scoorde rustig door. Uiteindelijk kwam er balans in de wedstrijd. De ruststand was 10-6 in het voordeel van Victoria.

In het tweede bedrijf kwam Diemen moeilijk uit de verf. Het scoren lukte het eerste kwartier helemaal niet en PC kwam terug in de wedstrijd. Na een kwartier stond het 10-10. Diemen traint veel op conditie en dat was te merken. PC had haar krachten gebruikt om op gelijke hoogte te komen, maar DKV was fitter. Mede door de goede conditie is de wedstrijd uiteindelijk gewonnen.

Aankomende week speelt Diemen tegen Conventus thuis. Conventus is de directe concurrent en je kan hier spreken van een zogeheten 5 punten wedstrijd. Als Diemen blijft het meedraaien in de top en houdt het Swift bij.