Swift 2 – DKV Victoria 2

20-09-2015

Afgelopen zondag kon de selectie van DKV Victoria zich gaan klaarmaken voor de wedstrijd tegen Swift. Het tweede staat dit jaar onder leiding van trainer/coach Henk en dit werpt al snel zijn vruchten af. Na drie goede wedstrijden te hebben gespeeld stonden we op 4 punten en kon het tweede het  gaan opnemen tegen de koploper. Swift had slechts één keer gelijk gespeeld en de rest van de wedstrijden gewonnen. Het zou dus een spannende wedstrijd gaan worden waarbij winst een plekje hoger in de poule zou opleveren.

We begonnen een beetje slordig en komen al snel op een 3-1 achterstand. Het grote veld is weer even wennen en de aanvallen moeten kleiner gemaakt worden. Swift geeft veel druk en dit was ook te zien aan het aantal tegendoelpunten dit seizoen. Maar gelukkig komen we na 10 minuten spelen weer op 3-3. Swift maakt nog snel de 4-3 en let vervolgens niet goed op waardoor we twee oplosballen kunnen scoren, en net voor de rust op voorsprong kunnen komen.

Er wordt goed teruggekomen uit de kleedkamer en we scoren gelijk. En lopen uit naar 4-8. Swift geeft zich niet zo maar gewonnen en komt terug tot 7-9. Ze scoren makkelijker door een aantal wissels en we hebben het lastig in het verdedigen. Maar gelukkig geeft de net ingevallen Esmee ons weer een beetje lucht met een super mooie doorloopbal van zo een 3 meter van de korf. Helaas weet Swift er weer twee te scoren en 7 minuten voor tijd staat er een stand van 9-10 op de klok. We zullen het toch niet op de laatste minuten gaan verliezen? Nee dacht Cynthia, en ze schiet zeer overtuigend en zonder vang de 9-11 binnen. Swift geeft zich nog niet gewonnen en  besluit de beste heer van hun eerste in te zetten om zo nog toch de wedstrijd naar zich toe te trekken. Achteraf misschien niet de beste keuze omdat hij in de eerste minuut al uitviel bij zijn eigen wedstrijd. Gelukkig scoren wij nog snel de 9-12 waarna de net ingevallen heer er zuiver een vrije bal inschiet. Met nog 3 minuten op de klok spelen we het goed uit en winnen we de wedstrijd met 10-12!
Hierdoor staan we nu op een mooie tweede plek met één punt achterstand op OKV. Volgende week zaterdag een thuiswedstrijd tegen Triaz waarbij wij er alles aan zullen doen de punten in Diemen te houden tot volgende week!