DKV Victoria 2 - Sporting West 2

11-10-2015

Na de slechte wedstrijd van vorige week moest DKV Victoria 2 zich weer herpakken en het gaan opnemen tegen de hekkensluiter Sporting West. Op papier misschien een makkelijke tegenstander, maar door de rivaliteit tussen deze twee verenigingen wisten wij dat dit een lastige tegenstander zou worden.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden bereidden we ons goed voor en nemen wij lang de tijd voor het inschieten. Dit kon gelukkig doordat het veld vrij was en er alleen een wedstrijd op het achterste veld werd gespeeld. Zou dit ons dan wel helpen om de wedstrijd scherp te beginnen, en niet gelijk tegen een achterstand aan te kijken? Het antwoord is natuurlijk ja! En binnen 3 minuten staat er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Een goed begin wat we moesten voortzetten, alleen weten we ons niet los te rukken van SW. Na 11 minuten spelen staat er een score van 4-3 op het scorebord en wordt er 10 minuten lang niet gescoord. Het aanvalsvak heeft het lastig en het spel wordt te statisch. Maar gelukkig let Quincy goed op en draait zich goed om bij het heer op heer oplossen en gooit hij de 5-3 binnen. 4 minuten erna krijgen we een strafworp mee waar het SW publiek het niet mee eens is en dit goed laat merken. Maar contact in de rug tijdens een doorloopbal is toch echt een strafworp. Dani legt hem er zuiver in en we lijken uit te lopen. Helaas schiet Brenda van ver er nog één in en we gaan rusten met een stand van 6-4.

De tweede helft lijkt erg op de eerste en beide teams spelen gelijkwaardig. Alleen staan wij steeds aan de goede kant van de score. Na 13 minuten spelen lijkt SW toch weer dichtbij te komen en komt zelfs tot 8-7. Maar gelukkig weet Sjoerd dit weer tegen te gaan en de 9-7 binnen te schieten. Bij een stand van 10-8 brengt SW(net als alle andere Amsterdamse clubs uit de poule) een scorende heer uit het eerste in. Deze scoorde niet zoals de vorige twee wel deden. Onnodig leek ons want als SW onze verslagen had gelezen hadden ze dit natuurlijk niet gedaan. Dit omdat ze dan zagen dat dit nog nooit tot succes heeft geleid. En dit was deze keer dan ook het geval. We spelen de wedstrijd goed uit en er wordt afgefloten bij een stand van 11-9! Na de wedstrijd zagen we dat OKV verloren had en dit betekend dat wij Herbstmeister zijn en met de eerste plek de zaal in gaan. We gaan met een goed gevoel de zaal in en zullen hier alles aan doen om ook bovenaan te eindigen.