Jeugdcommissie

Koffie-uurtje van de jeugdcommissie d.d. 5 september 2017

Doel:

Informatie vanuit de vereniging naar ouders en ouders kunnen ook hun vragen stellen.

 

Overzicht

Er is weer een overzicht gemaakt voor de periode tot aan de zaal. Deze staat op de website onder competitie/programma. Als er veranderingen in het schema optreden dan worden deze veranderingen via de team managers doorgegeven.

 

Afmelden van de jeugd voor de training / de wedstrijd

Dit is het afgelopen seizoen vanaf de zaalperiode goed verlopen.

Ook dit seizoen hopen we dat het goed loopt.

Als je kind niet kan meedoen aan een wedstrijd dan is het de bedoeling dit altijd af te melden aan:

- Inge via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

- De trainer/ coach (en teammanager)

Als er meer dan voldoende teamleden voor een wedstrijd aanwezig zijn, en een ander team heeft onvoldoende spelers, dan kan er ook (in overleg) een speler uitgeleend worden aan dat team.

 

JTC/JC

In de JTC (jeugd technische commissie) zitten Henk, Rogier, Inge, Michael en Regina. Mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zij bespreken alle korfbal gerelateerde zaken zoals teamindeling, ondersteuning trainers, inzet Jelmer ect. Dus voor vragen over teamindeling/ trainingen etc. kan je bij één van de  JTC leden terecht.

Dit jaar heeft Michael Post de taak van trainer coördinator op zich genomen en zal o.a. de trainers ondersteunen. Daarnaast gaat hij de opleiding KT2 en KT3 volgen. Hij zal weer ondersteund worden door Jelmer Knosse, die de sportacademie heeft gedaan en regelmatig korfbal clinics organiseert op scholen in Diemen.

 

Na afloop van het veldseizoen wordt opnieuw gekeken of de teams goed ingedeeld zijn. Dit kan leiden tot veranderingen in de teamstellingen voor de zaalcompetitie. Als dit zo is dan wordt dit uiteraard doorgegeven.

 

Trainingstijden in de zaal zullen weer anders zijn dan op het veld. Vorig jaar hadden we te weinig trainingsuren op de vrijdag tot onze beschikking voor de jeugd. Dit is opgelost met een gespreide uitval van trainingen. Als er dit jaar een tekort aan trainingsuren is, dan nemen we ook de trainingsopkomst mee in de afweging welke teams ingedeeld worden. Zaalhuur is duur voor de vereniging en dat is alleen de moeite waard als de bezetting van de zaal optimaal benut wordt.

 

Spelregels

Er zijn nieuwe aandachtspunten waar de scheidsrechter komend seizoen op gaan letten:

- geen lange nagels op het veld;

- geen sieraden op het veld;

- een strafworp moet direct genomen worden

Dit jaar gaan we werken aan een spelregelbewijs voor de senioren, volgend seizoen (2018/2019) de junioren, het jaar daarop de aspiranten en vervolgens de pupillen.

 

In de Jeugdcommissie (JC) zitten Mieke, Rebecca, Irene, Inge, Marcella en Regina. Mailadres : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In deze commissie worden alle andere zaken besproken die met de jeugd hebben te maken zoals carnavalsfeest, Sinterklaas voor de oudere kinderen,  etc.

Daarnaast zorgt de JC voor de overzichten, koffie-uurtjes en de communicatie tussen vereniging en ouders.

Ook kleding verkoop wordt door de JC gedaan. Rebecca heeft deze taak op zich genomen. Dinsdag 12 september zal er weer kleding verkocht worden.Ook kunnen bij haar sweaters voor het 100 jarig bestaan worden besteld.

 

Aanspreekpunten voor de teams:

A= Irene

B= Mieke

C= Marcella

D= Rebecca

E/F en Kangoeroes= Regina

 

Bijhouden van de afzeggingen bij de trainingen

Dit jaar gaan we starten met het bijhouden van afmeldingen bij trainingen en wedstrijden.Dit met als doel zicht te krijgen op trainingsopkomst en hoe vaak er wordt afgezegd voor de wedstrijden. Korfbal is een teamsport en als vereniging gaan we er van uit dat er zo min mogelijk wordt afgezegd.

 

Hulp van ouders

Ook dit seizoen zullen we weer hulp vragen aan ouders. Waar dat nodig is, zullen ouders via de teammanagers benaderd worden.

 

Grote clubactie en Deenactie

Irene vertelt dat de grote clubactie vorig jaar een groot succes was en dat dat hopelijk dit jaar weer lukt.

 

100 jarig bestaan

Fabiola vertelt over de voorbereidingen van het jubileumweekend 30 september / 1 oktober 2017. Op zaterdag is er een jeugdtoernooi.

 

Samenwerking KVA en Triaz

Ook dit jaar hebben we een samenwerking met Triaz. Het samengestelde team is dit jaar de A2.

 

Trainingsweekend

Trainingsweekend was ook dit jaar weer geslaagd voor de spelers die aanwezig waren.

We hebben afgesloten met alle spelers/ trainers en ouders met de zelfgemaakte hapjes van de ouders!

Doel van het trainingsweekend is een gezamenlijke start te maken met de jeugd. Daarnaast ook een goede voorbereiding van het seizoen.

Het weekend is een officiële speelweekend.

Dit jaar was voor het eerst dat er heel veel afzeggingen waren op het laatste moment.

Vanuit de JC zullen we kijken naar wat wij kunnen verbeteren aan de communicatie.

We verwachten daarnaast ook betrokkenheid van de spelers en ouders en het besef dat er niet zomaar afgezegd kan worden. Als er dan al wel wordt afgezegd dat er op tijd wordt afgezegd.

Het aantal kinderen en beschikbare ruimte heeft gevolgen voor keuzes en invulling van het weekend die wij organiseren.

We hebben gemerkt dat als er een aantal spelers in een team niet konden, dat andere spelers dan ook maar niet komen. Dit is niet de bedoeling. Ook al ben je de enige speler dan nog is het de bedoeling dat je komt. Iedereen is niet alleen onderdeel van je team, maar ook van je vereniging. We zullen hier ook met de desbetreffende teams over spreken.

Vanuit de ouders komt de vraag of het trainingsweekend zo gepland kan worden dat het niet in de vakantie valt. Dat is natuurlijk mede afhankelijk van de start van de competitie, het trainingsweekend is voor die tijd gepland.

 

Zijn er vragen vanuit de ouders?

Er is een verzoek over gezonde snacks in de kantine. De jeugdcommissie zal deze vraag meenemen naar het bestuur.

 

Iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid!

Bij het gebruiken van deze site kunnen cookies geplaatst worden. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord.
Ok