Jeugdcommissie

Verslag koffie-uurtje 27 maart

Op 27 maart heeft de Jeugdcommissie een koffie-uurtje gehouden voor de ouders van de jeugdleden. Hieronder lees je het verslag.

Koffieuurtje 27 maart 2018

 

Welkom allemaal

Tweemaal per jaar hebben we een koffie-uurtje. Daarin willen wij (de Jeugdcommissie en de JeugdTechnischeCommissie) informatie delen met jullie ouders. Ook kunnen jullie os vragen stellen en jullie op- en aanmerkingen kwijt. 

 

Informatieboekje

Er is een informatieboekje. We zullen deze mailen naar de team managers en vragen of zij deze naar alle ouders willen sturen. Er zullen ook een paar exemplaren in de kantine komen te liggen.

Het informatieboekje is geschreven door Esther in samenwerkig met de Jeugdcommissie. Het boekje komt ook op de website.

Het is nu gewoon in A4 formaat opgemaakt, als er een ouder is die hier een mooi drukwerkje van wil maken meld je dan even bij de jeugdcommissie. 

 

Afmelden jeugd

Korfbal is een teamsport en de bedoeling is dat er zo min mogelijk wordt afgezegd. Mocht het toch nodig zijn om af te zeggen, laat dit dan zo snel mogelijk doen op het e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er wordt op dit moment consequent afgemeld bij Inge, de trainer / coach en teammanager. Dit afzeggen is ook nodig als er voldoende spelers in het team zijn om te kunnen spelen.

 

Loswal Festival

Op 25 mei vindt het Loswal Festival plaats.

Elk jaar staan we met korfbalpalen op het Loswalfestival.

Dit om korfbal te promoten en leden te werven.

Wie komt ons helpen met de organisatie? Graag opgeven bij de JTC.

 

Er is in principe geen trainen op die dag. Wel verwachten we  de kinderen in hun tenue op het Loswalfestival. Tijden etc. worden nog bekend gemaakt.

 

Jeugdcommissie

Na vele jaren in de jeugdcommissie te hebben gezeten is Mieke Schreuder gestopt met deze taak. We wille haar natuurlijk hartelijk bedanken voor alle jaren inzet.

 

Volgend korfbal seizoen gaat Inge stoppen met de Jeugdcommissie omdat zij dan zitting neemt in het bestuur.

Haar taak als jeugdwedstrijdsecretariaat zal worden overgenomen door René Velthuijzen.

 

Wie wil de jeugdcommissie volgend seizoen komen versterken of een specifieke taak op zich nemen zoals het Loswalfestival?

 

Vanuit de Jeugdcommissie aan te spreken:

 A   Irene

 B   Rebecca

 C   Marcella

 D   Rebecca

 E   Sabrina

 F   en   Kangoeroes   Regina

 

Mochten er vragen zijn, dan kan je iemand aanspreken of eene-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Jeugd Technische Commissie

Te benaderen over vragen teamindelingen, trainers en trainingen.

 

Opzegtermijn voor beëindiging lidmaatschap

Het lidmaatschap opzeggen moet voor 30 april gebeuren.

Mag ook eerder. Dat is voor degene die de indelingen maakt erg prettig.

Opzeggen kan per mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Nieuwe teamindeling

Nieuwe teams worden bekend gemaakt op 8 juni.

Bij het maken van de teamindeling wordt rekening gehouden met aantal kinderen, leeftijd, eisen bond en spelplezier. 

 

Als de teamindeling bekend wordt dan is het niet altijd wat elk kind ervan gehoopt had. Vraag aan ouders om niet mee te gaan in de teleurstelling, maar probeer er wat van te maken. We blijven altijd in gesprek met de kinderen. De ervaring leert dat als ze eenmaal in een team zitten ze het vaak best naar hun zin hebben.

 

Trainersbijeenkomst 

Komende dinsdag 3 april is er voor de kinderen een alternatieve training (4 korvenspel). Graag hulp van ouders bij het opzetten van de palen en eventueel teambegeleiding.

 

Sponsorkliks

Via sponsorkliks kan er online besteld worden bij veel winkels waarbij DKV Victoria een x bedrag krijgt. Rebecca vertelt hierover.

 

VOG

Voor alle vrijwilligers van de vereniging wordt een verklaring omtrent gedrag aangevraagd. Ook voor alle volwassenen die meegaan met het Pinksterkamp zal een VOG worden aangevraagd.

 

Pinksterkamp

Op vrijdag 18 mei gaan we weer op Pinksterkamp. Thema is dit jaar Spionnen en Gangsters. Alle leden kunnen zich opgeven via de site. 

Jonge kinderen die nog niet voor zichzelf kunnen zorgen mogen alleen mee als een van de ouders mee gaat. Dit geldt tot en met de kangoeroes.

 

Ouders mogen mee, hoeft niet. Als je mee gaat, dan ben je onderdeel van de begeleiding. Je gaat dan mee als begeleider en niet als ouder. Voordat het Pinksterkamp begint zal er een bijeenkomst zijn waar de verwachtingen worden besproken.

 

Kantinedienst

Elk team zal komende periode weer een aantal kantinediensten moeten draaien. Het is de bedoeling dat dit vooral gedaan wordt door ouders die geen vrijwillige andere taken doen voor de vereniging. Er zal aan ouders een mail verzonden worden met het verzoek om een barcertificaat te behalen in verband met het verantwoord schenken van alcohol.

 

Trainingsweekend

Is vrijdag van 31 augustus en 1 september. We starten vrijdag met trainen en wat spelletjes. Een aantal kinderen is vorig jaar blijven slapen, we overwegen of we dat dit jaar weer  doen. Zaterdag is er de hele dag training, we starten 's ochtends met een gezamenlijk ontbijt. De afsluiting zaterdagmiddag is samen met de ouders onder het genot van een (zelfmeegebracht) hapje en drankje.

 

Als je kind niet kan dan graag tijdig afzeggen.

 

Er zal een evaluatie plaatsvinden over de samenwerking in de A-teams van Triaz en DKV Victoria. Zodra dit bekend is, wordt dit met de betrokkenen gedeeld.

 

Komende activiteiten

Er komt een spelletjesavond op 20 april

Koppelschieten met een BBQ, dit is voor kinderen, ouders, senioren, opa's en oma's, iedereen mag meedoen.

Mixtoernooi

Eindschoonmaakdatum volgt nog

 

Vragen

Er wordt een vraag gesteld over het aanbod van snoep op de toonbank. De jeugdcommissie reageert dat er naast snoep ook gratis fruit wordt aangeboden. Het signaal wordt meegenomen, het zou goed zijn dit bij de Algemene Leden Vergadering nog eens aan te kaarten.

 

Iemand vraagt wat het inhoudt om het Loswal Festival te organiseren. Kan er een mail gestuurd worden wat dit inhoudt? In principe zijn er voor de vrijwilligersactiviteiten draaiboeken, waar je op kunt terugvallen. De team manager zal t.z.t. een bericht sturen met aanwijzingen voor activiteiten op het Loswal Festival.

 

Iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid!

Bij het gebruiken van deze site kunnen cookies geplaatst worden. Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord.
Ok